piątek, 25 września 2009

Sałatka z fetą, jajkiem, pomidorem i papryką (z sosem koperkowo-ziołowym)

Sałatka z fetą, jajkiem, pomidorem i papryką


Od jakiegoś już czasu chodziła za mną ta sałatka, którą miałam przyjemność zajadać się na pewnej imprezie, na której obsługiwałam gości. W jej składzie był jeszcze zielony ogórek, ale nie miałam akurat pod ręką, więc zrobiłam bez - wyszło równie smaczne! Sałatka stanowi wielobarwną i w dodatku bardzo smakowitą kompozycję, więc serdecznie zapraszam do spróbowania tego pysznego połączenia.


Sałatka z fetą, jajkiem, pomidorem i papryką



Przepis własny

Sałatka z fetą, jajkiem, pomidorem i papryką

Składniki:

  • kostka sera feta 270 g
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 5 ugotowanych jajek
  • 3 pomidory

Sos:

  • jogurt naturalny
  • sos koperkowo-ziołowy 




Fetę pokroić w kostkę. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki. Papryki wydrążyć z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Pomidory również w ćwiartki. Całość zalać sosem przygotowanym z gęstego naturalnego jogurtu wymieszanego z sosem koperkowo-ziołowym.



Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

*cieszę się, że Cię tu widzę :)
*komentarze są moderowane ze względu na spam
*obraźliwe komentarze będą usuwane