niedziela, 23 maja 2010

Chleb w jajku


Szybkie, proste, tanie, pyszne - takie jest to danie;) Każdy zapewne dobrze pamięta, z okresu swojego dzieciństwa, maczane kromki w jajku, tzw. grzanki czy tosty;) Najlepsze na ciepło z ketchupem... :) No i chlebek nie musi być świeży, jeśli jest 'suchy' można go namoczyć w mleku, a potem na talerz z roztrzepanym jajkiem (posolonym i popieprzonym), kłaść tak 'omamlane' kromeczki na rozgrzany tłuszcz na patelnię i smażyć na niewielkim ogieńsku z obu stron na złoto.
Ja smażę na masełku, bo takie najlepsze:)) można oczywiście na oleju:)
No i tyle na ten temat;)

Smacznego! :)

1 komentarz:

  1. Chleb w jajku to popisowe danie mojego brata hihi. Bardzo go lubię :) zapraszam rownież na mojego bloga http://kuchnia-marty.blog.pl

    OdpowiedzUsuń

*cieszę się, że Cię tu widzę :)
*komentarze są moderowane ze względu na spam
*obraźliwe komentarze będą usuwane